Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایسنا، دکتر حسن گنجی‌زاده زواره با بیان اینکه ویتامین D یکی از ویتامین‎های لازم برای بدن است که محلول در چربی است، اظهار کرد: ویتامین D به رشد و استحکام استخوان‏‌ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند.

وی با تاکید براینکه این ویتامین با افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین از طریق ترجمه ژن‌های هسته سلول به رشد سلول کمک می‌کند، افزود: منبع اصلی دریافت ویتامین D به جز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی نظیر ماهی ساردین و شیر٬ نور آفتاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه کمبود این ویتامین باعث پوکی استخوان در کهنسالی می‌شود، اضافه کرد: این ویتامین به جذب کلسیم در بدن کمک می‌کند. همچنین در کودکان کمبود ویتامین D باعث مشکلات استخوانی نظیر نرمی استخوان خواهد شد.

گنجی‌زاده زواره گفت: سطوح پایین ویتامین D می‌تواند اثرات فراتری از استخوان افراد را داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهد کمبود این ویتامین، خطرات بیماری‌های قلبی و ابتلا به افسردگی را افزایش و منجر به بروز آسم شدید می‌شود.

وی با تاکید براینکه ویتامین D بسیار ضروری برای سلامت پوست است، یادآور شد: دریافت این ویتامین از طریق آفتاب باعث بروز سرطان می‌شود؛ چرا که اشعه ماوراء بنفش که منجر به تحریک سلول‌ها برای تولید ویتامین D می‌شود عامل اصلی ابتلا به سرطان پوست تشخیص داده شده و افرادی که پوست تیره‌تری دارند سخت‌تر ویتامین D را جذب می‌کنند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین D بر تمام گروه‌ها، نوجوانان، کودکان، بزرگسالان و نوزادان تاثیر می‌گذارد، گفت: همچنین افرادی هستند که سن بالای 50 سال دارند، چاق هستند، داروی خاصی مصرف می‌کنند یا اختلالات گوارشی دارند بیشتر در معرض خطرند. این افراد باید مصرف ماهی قزل‌آلا و تخم‌مرغ خود را افزایش دهند.

گنجی‌زاده زواره با اشاره به اینکه ترکیبی از فشار خون بالا و کمبود ویتامین D می‌تواند کشنده باشد، تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به فشارخون هستند و کمبود ویتامین D دارند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی هستند.

وی با بیان اینکه کمبود این ویتامین می‌تواند یک اخطار در زنان برای ابتلا به سرطان پستان باشد، خاطرنشان کرد: سرطان روده بزرگ و پروستات هم می‌تواند به دلیل کمبود ویتامین D باشد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم افزود: کمبود ویتامین D به خصوص در افراد مسن‌تر باعث می‌شود غدد پاراتیروئید هورمون‌های بیشتری تولید کند و سطح پایین این ویتامین و سطح بالای هورمون‌های پاراتیروئید به شدت به افسرگی وابسته است.

گنجی‌زاده زواره تاکید کرد:پس از یائسگی بسیاری از زنان دچار افزایش وزن می‌شوند، اما مصرف مکمل‌ها، ویتامین دی و کلسیم ممکن است افزایش وزن را آهسته‌تر کنند. همچنین مصرف ویتامین D در کودکان باعث می‌شود کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار گیرند؛ کودکان مبتلا به آسم در زمان کمبود ویتامین D فورا بستری می‌شوند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم یکی از راه‌های دریافت ویتامین D را استفاده از آن در رژیم غذایی ذکر کرد و با بیان اینکه بسیاری از شیرها و آب پرتقال‌ها با این ویتامین غنی می‌شوند، اظهار کرد: ماهی آزاد، ماهی تن و ماهی‌های چرب، تخم مرغ،‌ پنیر، جگر گاو، مارگارین، ماست و پنیر، روغن کبد ماهی منبع غنی از ویتامین D هستند، اما پنیر و بستنی حتما باید روی برچسب‌شان غنی بودن ویتامین D ذکر شده باشد.

گنجی‌زاده با اشاره به اینکه اکثر قرص‌های مکمل حاوی ویتامینD هستند، اضافه کرد: ویتامین D3 تا سه برابر در بالا بردن سطح ویتامین D موثر است.

وی با بیان اینکه چه میزان ویتامین D در روز نیاز داریم؟ افزود: این میزان بستگی به سن و فعالیت افراد در طول روز دارد، اما میزان مجاز توصیه شده 600 واحد در روز برای بزرگسالان تا سن 70، 800 واحد است.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با اشاره به دوز مصرف ویتامین D برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند، گفت: شیر مادر خود یک منبع غنی از ویتامین D است، اما دریافت آن باید حداکثر تا 400 واحد در روز باشد.

وی با بیان اینکه داروهای استروئیدی می‌تواند با ویتامین D ناسازگار باشد، بنابراین حتما در این مورد با پزشک خود مشورت کنید، تاکید کرد: مصرف روزانه 4000 واحد از ویتامین D امن است، اما مصرف بیشتر از آن به کلیه‌ها آسیب می‌رساند.

دریافت کننده:نیوشا یعقوبی/انتشار:زهره حاجیان

700/701

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۷۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند

به گزارش پارس نیوز، خوراکی پنیر در تمام انواع و شکل ها خوشمزه به نظر می رسد و احتمالاً شما حداقل یک نوع از آن را بیشتر می پسندید اما به نظرتان آیا مصرف روزانه پنیر خطرناک است و نباید این عادت را داشته باشیم؟    هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورن

نوع پنیر، میزان مصرف در طول روز و مشکلات جسمانی فرد می تواند تعیین کند که او چقدر می تواند از این ماده استفاده کند‌‌.

اگر عدم تحمل لاکتوز دارید،‌ نباید خیلی پنیر بخورید، مخصوصاً پنیرهایی که لاکتوز بالایی دارند.

اگر بیماری قلبی دارید، بهتر است پنیر را نادیده بگیرید و از پنیر هایی استفاده کنید که سدیم خیلی پایین و چربی خیلی کمی دارند.

پنیر متشکل از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است‌؛ بنابراین حتماً آن را به طور متعادل در رژیم غذایی خود جای دهید اما هر ماده غذایی در صورتی که زیاد استفاده شود، معایبی هم دارد.

فواید مصرف پنیر به شکل و میزان صحیح

به گزارش نمناک، علاوه بر آنچه در مطلب خواص پنیر خواندید، خوردن پنیر میتواند به چند دلیل برای شما مفید باشد:

رساندن پروتئین به بدن

در هر وعده پنیر بین 5 تا 7 گرم پروتئین وجود دارد. در صورتی که یک تخم مرغ 6 گرم پروتئین دارد و این موضوع نشان می‌ دهد که پنیر تا چه حد پروتئین بالایی دارد و مهمتر از همه این که مواد مغذی آن زیاد است و شما را سیر نگه می دارد.

افزایش کلسیم بدن

یک قاچ از پنیر تقریباً 150 الی 300 میلی‌ گرم کلسیم دارد و اکثر افراد با استفاده از پنیر؛ کلسیم بدن خود را تامین می‌ کنند و در نتیجه می توانید بفهمید که این ماده چقدر خاصیت دارد و می تواند برای سلامت استخوان هایتان مفید باشد.

تامین ویتامین، مواد معدنی و پروبیوتیک

اصلا نباید تعجب کنید، زیرا پنیر حاوی مقدار زیادی ویتامین آ است که نه تنها برای سلامت چشم اهمیت دارد، بلکه خواص آنتی اکسیدانی هم دارد. همچنین ویتامین ب 12 به عنوان یک ماده کلیدی در آن وجود دارد و حاوی فسفر است که به رشد عضلانی می پردازد و وضعیت بدن شما را بهبود می‌ بخشد‌. مهم تر از همه اینکه پروبیوتیک نیز دارد‌.

در دسترس بودن

بله شما می توانید پنیر را داخل یک تکه نان بگذارید و با خودتان هر جایی همراه کنید، حتی می توانید با سبزیجات هم آن را استفاده کنید و در نتیجه سرو کردن آن اصلاً کار سختی نیست و همیشه در دسترس می باشد.

مناسب برای بعضی از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز

در بالا اشاره کردیم کسانی که به لاکتوز مقاومت دارند یا به عدم تحمل لاکتوز دچار هستند، باید پنیری را استفاده کنند که لاکتوز پایینی دارد. به عنوان مثال پنیر پارمسان، سوئیسی و چدار جزو گزینه ‌هایی هستند که لاکتوز کمی دارند. حتی پنیر موزارلا و یا پنیر شیر بز هم لاکتوز کمی نسبت به پنیر شیر گاو دارد. پس این افراد هم خیلی در استفاده کردن پنیر محدودیت ندارند، زیرا پنیر ها خیلی متنوع هستند.

معایب مصرف روزانه پنیر

خوردن زیاد پنیر مضراتی برای شما به همراه دارد:

وارد کردن مقدار زیادی سدیم به بدن

یک قاچ از پنیر 450 میلی گرم سدیم دارد و‌ در نتیجه این مقدار بسیار بالاست و باید مراقب باشید که خیلی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا اگر سدیم بالا برود، احتمال ابتلا به مشکلات جسمانی از جمله مشکلات قلبی بالاتر خواهد رفت‌.

 

وارد کردن مقدار زیادی چربی اشباع شده

چربی اشباع شده چربی است که نباید در مصرف آن زیاده ‌روی کنید. اما اگر هر روز پنیر بخورید، احتمال اینکه این ماده در بدن تان خیلی زیاد شود، افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع اصلا خوب نیست.

چگونه به شکل سالم به صورت روزانه پنیر مصرف کنیم؟

اگر عادت به خوردن هر روز پنیر دارید به نکات زیر توجه کنید:

پنیر با لاکتوز پایین

اگر مطمئن باشید پنیری که استفاده می کنید، لاکتوز پایینی دارد احتمالاً مشکلی پیش نمی آید و این برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز را دارند هم مناسب است.

مصرف نکردن پنیر خام

مصرف پنیر خام توسط بعضی افراد محدود می‌ شود، زیرا پاستوریزه نیست و پاتوژن های مضر آن کشته نشده و باعث ایجاد بیماری‌ های جدی می شود اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که مصرف پنیر خام برای خانم های باردار یا هر کسی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد و به بیماری مزمن مبتلاست، باید محدود شود و این اجباری است.

مصرف نکردن پنیر خامه‌ای

پنیر خامه ‌ای بیشترین حد چربی را دارد. پروتئین و کلسیم بالایی ندارد و بنابراین بهتر است که آن را استفاده نکنید.

پنیر وگان

پنیر وگان گزینه خوبی است اما به اندازه کافی مواد مغذی را به اندازه پنیر های دیگر به بدن شما نمی رساند و این که چربی اشباع بالایی دارد. به طور مثال؛ در این نوع پنیرها از روغن نارگیل به مقدار زیادی استفاده کرده اند. اگر آن را به طور منظم مصرف کنید، پروتئین و کلسیم به بدنتان می رسد اما از دیگر مواد مغذی محروم خواهید بود.

منبع: روزیاتو

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟