Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دکتر حسن گنجی‌زاده زواره با بیان اینکه دیابت یکی از بیماری‌های خاموش است که می‌تواند بسیاری از قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد، اظهار کرد: بیماری دیابت می‌تواند گرفتگی عروق قلبی را افزایش دهد و این موضوع سبب افزایش احتمال سکته قلبی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از سن ۱۹ سالگی به بعد دیواره رگ‌ها شروع به سخت شدن می‌کنند که این روند در بیماران دیابتی سریع تر انجام می‌شود، افزود: کاهش قطر رگ‌ها سبب کمبود خون‌رسانی به قلب و ایجاد لخته‌های خون در جداره رگ‌ها موجب کاهش یا قطع خونرسانی به بافت‌های بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه دیابت، بیماری گرفتگی رگ‌های قلبی را دو تا چهار درصد افزایش می‌دهد و این میزان احتمال افزایش بروز سکته قلبی در بانوان را به دنبال دارد، افزود: این بیماری اثر حفاظتی سیستم دفاعی بانوان را که در اثر وجود هورمون‌ها از آن برخوردار هستند، آسیب‌پذیر می‌کند.

گنجی‌زاده زواره با تاکید بر اینکه افراد دیابتی علائم قلبی را به دلیل آسیب بر اعصاب این ناحیه حس نمی‌کنند و به همین دلیل احتمال خطر پذیری آنان بیشتر است، یادآور شد: علائم قلبی در این افراد معمولا به صورت غیر معمول است و به صورت تنگی نفس یا درد زیر جناغ سینه بروز پیدا می‌کند.

وی توصیه کرد: افراد دیابتی سالانه یک بار آزمایش ارزیابی قلبی را انجام دهند، همچنین این بیماران‌ باید فشار خون خود را کنترل کنند که عدد ماکسیمم کمتر از ۱۴ و مینیمم ۹ در آنان مناسب است.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم عنوان کرد: روزانه انجام ورزش سبک و ملایم (۳۰ تا ۴۰ دقیقه) در افراد دیابتی توصیه می‌شود و همچنین قطع سیگار در این بیماران به ویژه بانوان حائز اهمیت است، زیرا مصرف دخانیات احتمال تشدید عوارض ناشی از دیابت را ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

گنجی‌زاده زواره با اشاره به اینکه در نتیجه بیماری دیابت تمامی عروق مختلف بدن مانند مغز، چشم و کلیه صدمه می‌بینند، گفت:معمولا سه تا پنج سال پس از شروع دیابت عروق کلیه بیمار نیز درگیر می‌شوند و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد دیابتی‌ها اختلالات کلیوی دارند.

وی اولین نشانه آسیب به کلیه در بیماران دیابتی را دفع پروتئین در ادرار برشمرد و با بیان اینکه انجام آزمایش حداقل در سال یک بار حائز اهمیت است، افزود: ادامه این روند موجب ایجاد نارسایی در کلیه فرد می‌شود که می‌توان با درمان به موقع از دیالیز بیمار پیشگیری کرد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم، ورم صورت و اندام، تشنگی، پرنوشی، دفع زیاد ادرار، اضافه وزن، فشار خون، کم خونی، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ، خارش، سردرد و خستگی را از علائم نارسایی کلیه مطرح کرد و گفت: مطالعات نشان داده است بیمارانی که مشکلات کلیوی دارند زودتر به بیماری‌های قلبی و سکته مبتلا می‌شوند.

گنجی‌زاده زواره برخی از مشکلات چشمی دیابتی‌ها را ناشی از اختلالات کبدی عنوان کرد و با تاکید بر اینکه ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری در دیابتی‌ها شایع‌تر است و درمان آن برای پیشگیری از آسیب‌های کلیوی ضروری است، خاطرنشان کرد: دیابت یک بیماری مزمن است که در اندام‌های فوقانی، تحتانی و ستون فقرات اختلالاتی ایجاد می‌کند.

وی گفت: ۶۰ درصد بیماران دیابتی که به اختلال اعصاب محیطی مبتلا هستند، علائمی ندارند و این موضوع در افراد سیگاری بالای ۴۰ سال و کسانی که دچار مشکل کنترل قند و فشار خون هستند، بیشتر رخ می‌دهد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم یادآور شد: انجام ورزش‌های هوازی در طول هفته مثل پیاده‌روی و ورزش‌های با دستگاه در افراد دیابتی توصیه می‌شود. همچنین کنترل قند خون، قبل و حین انجام ورزش، نوشیدن آب در هنگام ورزش، عدم انجام ورزش در محیط های گرم و پوشیدن کفش مناسب در این حالت توصیه می‌شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری که با افسردگی مرتبط است

افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی از نظر ژنتیکی مرتبط هستند.

به گزارش ایسنا،  افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی چالش‌های اصلی سلامت هستند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهند.

نتایج تحقیقات از دهه ۱۹۹۰ نشان داده است که یک پیوند دوطرفه وجود دارد؛ افراد مبتلا به افسردگی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی‌وعروقی هستند و افرادی که بیماری‌های قلبی‌وعروقی دارند اغلب افسردگی را تجربه می‌کنند. این رابطه متقابل نیاز حیاتی برای مداخله زودهنگام را برجسته می‌کند.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که نوجوانان مبتلا به افسردگی را از نظر علائم قلبی عروقی تحت نظر داشته باشید و بر مدیریت پیشگیرانه این خطرات سلامتی مرتبط تاکید دارد.

در حالی که عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن مدت‌هاست در رابطه بین افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی دخیل بوده‌اند، نتایج تحقیقات اخیر ارتباط درونی‌تری را نشان می‌دهد.

اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که این بیماری‌ها مسیرهای ژنتیکی مشترکی دارند و مبنای ژنتیکی مشترک را آشکار می‌کنند که بر هر دو شرایط تأثیر می‌گذارد.

یافته‌های مهم فنلاند

دکتر بینشا اچ میشرا و گروه او در دانشگاه تامپر فنلاند پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته‌اند. آنان از طریق تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های خون و داده‌های بیان ژن، ماژول ژنی خاص مرتبط با افسردگی و سلامت قلبی‌وعروقی را شناسایی کردند. این ماژول شامل ۲۵۶ ژن است که سطح بیان آنها با افزایش خطرات برای هر دو شرایط مرتبط است.

دکتر میشرا اظهار کرد: شناسایی این ژن‌ها نه تنها نشانگرهای زیستی جدیدی را برای افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی فراهم می‌کند، بلکه دری را به روی توسعه درمان‌هایی باز می‌کند که می‌توانند هر دو بیماری را به طور همزمان هدف قرار دهند.

محققان دریافتند که سه ژن برتر در این ماژول با چندین اختلال مغزی و سلامت ضعیف قلبی‌وعروقی مرتبط هستند و بر نقش عوامل ژنتیکی در بروز همزمان این شرایط تأکید دارند.

دکتر میشرا اظهار کرد که یافته‌ها نه تنها درک ما را از زمینه‌های بیولوژیکی این شرایط افزایش می‌دهد، بلکه به هموار کردن راه برای رویکردهای یکپارچه برای درمان کمک می‌کند.

این تحقیق نه تنها درک ما را گسترش می‌دهد، بلکه امیدی را برای راهبردهای پیشگیری و درمان مؤثرتر، با هدف قرار دادن علل ریشه‌ای و نه فقط علائم این مسائل بهداشتی فراگیر، ارائه می‌دهد.

نتایج این تحقیق در مجله Frontiers in Psychiatry منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟