Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@20:30:39 GMT

برخی انتظار معجزه از هورمون رشد دارند

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۷۷۵۸

برخی انتظار معجزه از هورمون رشد دارند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان گفت: برخی‌ها انتظار معجزه از هورمون رشد را دارند، دوره درمان ممکن است تا دو سال طول بکشد، در مواردی که هورمون رشد اثر بسیار خوبی دارد نهایتا پنج تا شش سانتی‌متر به قد کودک افزوده می‌شود.

پیام سامعی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه اکثر خانواده‌ها تمایل دارند فرزندانشان قد بلندی داشته باشند، اظهار کرد: در پزشکی‌ منحنی‌های رشد قد و وزن وجود دارد و طبق این منحنی‌ها پزشک، کوتاهی یا نرمال بودن قد کودک را تشخیص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه هورمون رشد از غده هیپوفیز ترشح می‌شود، افزود: این هورمون در دوران کودکی باعث قد کشیدن می‌شود، باید گفت کوتاهی قد به‌دلیل کمبود هورمون رشد مورد نادری بوده و طی بررسی‌های صورت‌داده توسط پزشک برای کشف علت و رفع آن دستور صادر می‌شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان یادآور شد: در مواردی مانند بیماری‌هایی مانند سندروم ترنر در دختران و دیالیز از داروی هورمون رشد برای اصلاح کوتاه قدی در این بیماران استفاده می‌شود، دختران مبتلا به سندروم ترنر یک کروموزوم کمتر از بقیه داشته، عموما قد کوتاهی دارند و باید داروی هورمون رشد در سن کودکی برایشان تجویز شود، در کودکان با نارسایی شدید کلیه، اگر به‌علت این بیماری دچار کوتاه‌قدی شوند هورمون رشد به این افراد کمک می‌کند.

سامعی با بیان اینکه هورمون رشد به‌عنوان دارویی لوکس و تجملی شناخته می‌شود، اظهار کرد: این دارو، همانند داروهای دیگر می‌تواند عارضه داشته باشد، افزایش فشار مغزی، سردرد و اختلالات در استخوان‌ها از اثرات هورمون رشد است و در واقع زمانی پزشک این دارو را تجویز می‌کند که سود آن بیشتر از زیان آن باشد.

وی گفت: برخی از نوجوانان عضویت در تیم‌های ورزشی را بهانه‌ای برای مراجعه به پزشک دانسته و اصرار بر تجویز هورمون رشد دارند که با صلاحدید پزشک این هورمون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان بیان کرد: برخی‌ها انتظار معجزه از هورمون رشد را دارند، دوره درمان ممکن است تا دو سال طول بکشد، در مواردی که هورمون رشد اثر بسیار خوبی دارد نهایتا پنج تا شش سانتی‌متر به قد کودک افزوده می‌شود.

سامعی بیشترین علت کوتاهی قد را مسئله ژنتیک دانست و افزود: هورمون رشد، ترشح نوسانی داشته و توصیه می‌شود خواب کافی، تغذیه مناسب ( استفاده از پروتئین، کلسیم‌ها، ویتامین دی و تخم‌مرغ) و ورزش در دستور کار افراد قرار بگیرد.

وی بهترین زمان مراجعه به پزشک را در ابتدای دوره بلوغ عنوان و بیان کرد: بسیاری از خانواده‌ها پس از اتمام قاعدگی در دختران و پایان بروز نشانه‌های بلوغ پسران، فرزند خود را نزد پزشک می‌برند، باید گفت بهترین زمان مراجعه به پزشک در ابتدای بلوغ و در واقع پیش از آغاز دوره ابتدایی است.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان اضافه کرد: مراجعه به پزشک در سن ۱۷ و ۱۸ سالگی دیرموعد است و در این زمان غضروف‌های رشد بسته شده است.

سامعی در ادامه به بلوغ زودرس اشاره و اظهار کرد: بلوغ زودرس در پسران در کمتر از ۹ سال و در دخترها قبل از سن هشت سالگی رخ می‌دهد، جوانه زدن سینه‌ها در دختران و بزرگ شدن بیضه‌ها در پسران نخستین نشانه‌های بلوغ در دختران و پسران است.

وی با اشاره به اینکه سن بلوغ در دنیا کاهش یافته است، ادامه داد: یکی از علل این مسئله اصلاح تغذیه است، طی سال‌های اخیر تغذیه مردم بهتر شده است و برخی از انواع هورمون‌های گیاهی مانند فیتواستروژن‌های موجود در سویا سبب بلوغ زودرس می‌شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان استفاده از وسایل آرایشی را سبب وقوع بلوغ زودرس دانست و خاطرنشان کرد: این مسئله به‌دلیل مواد هورمونی موجود در لوازم آرایشی است، گفتنی است که اگر بلوغ زودرس باشد با تجویز دارو به تاخیر می‌افتد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی منطقه چهارمحال و بختیاری هورمون رشد بلوغ زودرس مراجعه به پزشک هورمون رشد بلوغ زودرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۷۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گیتا فرشاد اظهارکرد: در انسان تولید تخمک‌ها در طول هفته ۲۰ بارداری ۶ تا ۷ میلیون است و در زمان تولد این مقدار به یک تا ۲ میلیون کاهش پیدا می‌کند، در زمان بلوغ نیز تخمک‌ها به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تخمک می‌رسد و در سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی تولیدمثلی یک خانم فقط ۴۰۰ تخمک آزاد می‌شود و بقیه تخمک‌ها هدر می‌روند.

بیشتر بخوانید: نرخ موالید در کشور به چه دلایلی کاهش پیدا کرده است؟

وی افزود: در سن ۴۰ سالگی میزان تخمک‌ها به ۲۵ هزار تخمک کاهش پیدا می‌کند و در سن نزدیک به یائسگی به هزار تخمک می‌رسد، پیری تولیدمثلی مدت‌ها قبل از اینکه علائم بالینی خودش را نشان دهد آشکار می‌شود در این مدت قاعدگی‌ها منظم است ولی طول و دوره سیکل‌های قاعدگی به‌مرور کوتاه می‌شود و در سن ۴۲ سالگی به حداقل میزان خودش می‌رسد.

متخصص زنان، زایمان و نازایی بیان کرد: در سن ۴۲ سالگی میزان باروری به انتها رسیده و یا نزدیک به انتها قرار دارد، معمولاً ۴۶ سالگی متوسط یائسگی است که در برخی خانم‌ها در ۴۳ سالگی و در برخی دیگر تا ۵۴ سالگی هم ممکن است یائسگی به تأخیر بیفتد.

وی با بیان اینکه ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، تصریح کرد: اگر مواردی چون اعمال جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و عوامل محیطی که می‌تواند تخمدان را تخریب کند را کنار بگذاریم ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، حتماً شنیده‌اید در ختر خانم‌هایی که مادرانشان زود یائسه می‌شوند نیز یائسگی زودتر اتفاق می‌افتد و این موضوع نشانگر نقش ژنتیک در ذخیره تخمدان است.

فرشاد ادامه داد: علاوه بر اینکه تعداد فولیکول‌ها در یک خانم با افزایش سن کم می‌شود کیفیت تخمک‌ها هم کاهش می‌یابد البته ممکن است با کم شدن کیفیت تخمک، خانم در سن بالا باردار شود اما این بارداری به انتها نرسیده یعنی بارداری موفق اتفاق نخواهد افتاد و در این شرایط میزان سقط و ناهنجاری‌های کروموزومی در تخمک‌ها افزایش پیدا می‌کند، این خطر اگرچه تا سن ۳۵ سالگی کمتر است اما در سن ۴۰ سالگی این میزان به ۷۰ درصد و در سن ۴۵ سالگی نزدیک به ۱۰۰ درصد می‌رسد یعنی نزدیک به ۱۰۰ درصد تخمک‌های خانم ۴۵ ساله ناهنجاری دارند و این موضوع نقش سن در باروری یک خانم را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: آزمایش‌های متفاوتی وجود دارد که ذخیره تخمدان را تا حدی به ما نشان می‌دهند یکی از آزمایش مهم و کاربردی آزمایش هورمون AMH است این هورمون از فولیکول‌های بدوی در زمان جنینی ترشح می‌شود تا زمانی که فولیکول به ۲ تا ۵ میلی‌متر می‌رسد و سپس ترشح آن متوقف می‌شود بنابراین هرچه تعداد فولیکول‌های تخمدان بیشتر باشد میزان هورمون بیشتر می‌شود.

متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: با افزایش سن وقتی تعداد فولیکول‌ها کم می‌شود میزان این هورمون هم کمتر خواهد شد و این هورمون به خاطر اینکه در طول سیکل قاعدگی خانم تغییرات ناچیزی دارد به‌راحتی می‌توانیم ذخیره تخمدان را حدس بزنیم البته سونوگرافی واژینال، تعیین تعداد و اندازه فولیکول‌ها که توسط متخصصین زنان انجام می‌شود می‌تواند شکست درمان و یا موفقیت درمان و ناباروری را نشان دهد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229044 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • تصاویر | نجات معجزه‌آسای زن بمی بعد از ۴ روز حبس بین دیوار
  • گولسیانی: پزشک سپاهان از بازیکنان این تیم بیشتر دوید
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • نماهنگ|«تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»
  • نماهنگ/ تو را است معجزه در کف... عصا بیفکن!